dijous, 26 de febrer del 2009

LA JUSTÍCIA HA REBUTJAT EL RECURS DEL PATRONAT DE LA MUSICA I HA CONFIRMAT LA NUL•LITAT DE L'ACOMIADAMENT DELS PROFESSORS QUE VAN SOFRIR REPRESÀLIES.

El passat 23 de Setembre vaig publicar un article en el qual, arran de la sentència del Jutjat social nº31 de Barcelona, exigia la immediata readmissió dels músics injustament acomiadats i la depuració de responsabilitats.

La gravetat de la conducta dels responsables del Patronat quedava palesa en les conclusions de la citada sentència.

Així, recordaré, que el jutge va establir que la relació que existia entre el Patronat i els músics acomiadats era estrictament laboral atès que no havia cap justificació per a considerar a tres d'ells treballadors autònoms i a la resta becaris i, per altra banda, que l'empresa havia atemptat contra un dret fonamental per haver adoptat mesures de represàlia contra els treballadors quan van reclamar els seus drets. En funció d'aquests fets provats i la seva caracterització jurídica va declarar la nul·litat dels acomiadaments.

En aquelles dates vaig denunciar l'actitud de la Direcció del Patronat - i el suport polític a la seva actuació- atès que havia decidit no readmetre als professors - pagant-los els seus salaris i no deixant-los exercir el seu treball -i presentar un recurs contra la sentència a traves d'un gabinet extern de quantiosa minuta.

Vaig considerar aquesta actuació un malbaratament de diners públics i un comportament incompatible amb els valors democràtics pels quals han de vetllar les administracions públiques.

Vaig acabar reclamant una correcció immediata d'aquelles actuacions que comportés la readmissió dels acomiadats i la depuració de responsabilitats dels directius del Patronat.

Em vaig quedar sola en aquesta posició ni la resta dels grups polítics (ni tan sols el més pròxim) ni els personatges que opinen i donen lliçons d'ètica en els medis locals van aixecar la veu per a reclamar el mínim: el compliment de la sentència quant a la readmissió dels acomiadats mentre se substanciava el recurs.

Doncs bé, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs de la Direcció del Patronat i l'Ajuntament i ha confirmat, punt per punt, la sentència del Tribunal del Social de primera instància i a mès ha condemnat al Patronat a pagar les costes del judici inclòs l'advocat del acomadiats injustament.

Y ara que?, continuarà la prepotència antidemocràtica de no readmetre als injustament acomiadats?; continuarà el malbaratament dels diners públics presentant complicats recursos (perduts per endavant) davant del Tribunal Suprem Espanyol amb tal de no complir el que per segona vegada els ordena la Justícia?; continuarà la impunitat de les actuacions de determinats gestors públics i la falta d'exigència de responsabilitats?

Així mateix seguirà, també, la complicitat generalitzada, per acció o omissió, amb una actuació tan inacceptable en termes de qualitat democràtica i de gestió del diners públics?.

Ja n'hi ha prou!; readmissió immediata dels acomiadats i depuració de responsabilitats tant dels gestors com dels polítics responsables d'aquest escàndol incompatible amb l'actuació que es pot reclamar de les administracions públiques en una societat democràtica.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu