dijous, 14 de febrer del 2008

El Sr. Falcó hauria de deixar d’immediat el govern de la ciutat.

En la edició d' El Pais d’avui apareix la notícia que el jutjat d’instrucció num.3 de Barcelona ha dictat una segona resolució per la que es ratifica en l’existència d’indicis que demostren que l’empresa ADIGSA va exigir als constructors el 20% de l’import de les obres que van cobrar per rehabilitar vivendes.

El jutge, el passat mes de Juny de 2007, va responsabilitzar d’aquestes actuacions a vuit persones, entre elles en FERRAN FALCÓ màxim dirigent d’Adigsa i altres alts càrrecs a les seves ordres entre els anys 2002 i 2004, i els va imputar els següents delictes: malversació de cabdals públics, frau, tràfic d’influències, prevaricació i falsedat en document oficial i mercantil.

L’auto dictat recentment, del que informa El Pais, ratifica l’anterior, dóna per tancada la investigació i acorda que continuï la tramitació per a celebrar el judici.

En conseqüència estem enfront de tres actuacions judicials que imputen a FALCÓ en activitats delictives: la del Fiscal en cap de Catalunya, ara fa dos anys,( querella iniciada després de la investigació en la que va participar la policia judicial) i les dues resolucions del jutge d’instrucció.

Al meu parer, i sense prejutjar el final del procés judicial (s’ha de celebrar el judici i la presumpció d’innocència és un dret consagrat en la Declaració Universal dels Drets Humans), des d’una perspectiva política, és insostenible que en FERRAN FALCO continuï al govern de la ciutat i com primer tinent d’alcalde. Es una qüestió d’higiene democràtica.

Són molts els casos de politics, tant a nivell local, com estatal i sobretot internacional, que enfront d’una imputació delictiva han abandonat, cautelarment els càrrecs públics que exercien. També és cert que n’hi ha que s’aferren al càrrec fins a l’existència de sentència ferma condemnatòria. La diferencia entre uns i altres es la seva sensibilitat vers a valors com la ètica del comportament democràtic, la transparència personal, la prevalença de l’honorabilitat de la funció pública i el respecte a la institució en la que exerceixen la seva responsabilitat.

L’Ajuntament de Badalona no es pot permetre tenir un primer tinent d’alcalde processat per cinc delictes. Ara és el moment de demostrar amb fets i no amb eslògans el pregonat europeisme i la submissió dels interessos personals als col·lectius i públics.

Al meu entendre no s’hi valen excuses que recorren a suposades conspiracions (ha sorgit la notícia en portes d’un procés electoral) o que pretenen invalidar la resolució del jutge per suposats defectes de forma en el procediment. És legítim que els imputats recorrin al que considerin convenient per a la seva defensa. Però en termes polítics, és un fet cert que hi ha una ratificació en la imputació d’uns delictes. I això es massa greu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

es correcto y etico que si el sr Falcó es imputado en 5 delitos deje de ser 1 teniente alcalde por badalona hasta que se aclarezca todo sobre el

Anònim ha dit...

...También es correcto lo contrario pués la imputación, debe ser probada y con posterioridad, debe producir culpabilidad...

¿La actuación, tal cómo está, es indicio suficiente, para que dimita.?

...Si su derecho a la libertad de decisión se lo aconseja; "sí". Y si -cómo parece- se produce lo contrario y estima no hacerlo; también...

Otra cosa; es la confianza que -cada uno- queramos otorgarle y ésta, no está exenta de interés.En el presente caso, en que se pide su dimisión -debe reconocerse- que también...